logo

Søk

Brødrene "Hamza" og "Ahmed" skulle fått hjelp

Debattinnlegg: Unge lovbrytere og familiene deres burde få hjelp. Paradokset er at det finnes hjelp som har vist gode resultater. Bare ikke i Oslo.

Den siste tiden har det vært stor oppmerksomhet og mediedekning om ungdomskriminalitet i Oslo og manglende tiltak for den aktuelle målgruppen.Utsnitt Dagbladet I dag kommenterer psykologspesialister fra NUBU den gjeldende situasjonen i Oslo gjennom et debattinnlegg i Dagbladet.

"Bak den dystre statistikken ligger det mye lidelse, både for guttene selv, familien og de mange ofrene for guttenes handlinger. Hjelpeapparatet opplever disse ungdommene som skremmende og som uimottakelige for annen hjelp enn å låses inne. Dette stemmer ikke. Som psykologspesialister med mange års erfaring med behandling av ungdom som utøver vold, kriminalitet, ruser seg og har store familiære og sosiale utfordringer i tillegg til skoleproblemer, vet vi at de kunne fått hjelp".

Utdraget er hentet fra innlegget som er skrevet av Rebecca Ervik-Jeannin, Kyrre Lønnum, Anne Lothe Brunstad og Bernadette Christensen, alle psykologspesialister ved NUBU med omfattende erfaring med hjelpetiltak for ungdom.

Les hele debattinnlegget på Dagbladet.no, publisert 19.5.2020.

Innlegget ble også fulgt opp med debatt på Dagsnytt 18 samme dag.

Diskusjonen fortsetter i Aftenposten, 22.5.2020.

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring