logo

Søk

Et positivt læringsmiljø for alle

Under mottoet «Et positivt læringsmiljø for alle», er nå høstens PALS-konferanse åpnet for påmelding. Vi møtes 12. og 13. september på Oslo Kongressenter.

Med nordisk PALS-samarbeid som en rød tråd, byr konferansen på møter med kapasiteter fra våre nordiske naboland. Eksempelvis møter vi Dorthe Damm, Universitetet i Århus, som en av plenumsforeleserne. Mens Björn Kadesjö kommer inn fra Göteborg med dette foredraget: «Du måste skärpa dig!» − Hur kan man förstå och hjälpa de barn som inte kan koncentrera sig? Spørsmålet han stiller, er kort sagt: Hva ligger bak – og hvordan kan vi hjelpe?

Atferdssenteret stiller selvsagt også sterkt med egne krefter. Forskningsdirektør Terje Ogden og PALS-forsker Mari-Anne Sørlie er begge blant årets plenumsforelesere.

Hurra for PALS 2003-2013

Ti år er gått siden de fire første norske skolene ble etablert som PALS-skoler: Berger (i Svelvik), Skarmyra (Moss) og opplandsskolene Grua og Harestua. I løpet av disse ti årene er PALS-familien vokst anselig, og teller i dag 209 skoler, over nær sagt hele Norge. De eneste fylkene som per i dag ennå ikke er representert i dette samarbeidet, er Telemark og Vest-Agder fylker.

Konferansen skal være en aktiv møteplass for kunnskapsformidling og erfaringsdeling for alle som jobber med PALS. Her skal deltakerne få ny kunnskap, og de skal kunne få dele ideer og hente inspirasjon til sin daglige innsats med å fremme elevenes læringsutbytte.

Bidra på stand?

Særlig velkomne til konferansen er PALS-team, ansatte og ledere i barnehage, oppvekstsentre og skole, PALS-veiledere, ansatte i PP-tjenesten, kommunenes spesialpedagogiske ressurs- og kompetanseteam, Statped og skoleeiere. Alle er velkomne til å bidra med egen stand.

Vi på Atferdssenteret vet at det finnes utrolig mye flott PALS-arbeid ute på skolene, og vi vil veldig gjerne se noe av dette på høstens konferanse – det være seg i form av postere, brosjyrer, filmsnutter eller andre uttrykk. Les mer om dette på konferansens hjemmeside, og merk at vi gjerne vil høre fra aktuelle utstillere innen 1. juni.

Tekst: Astri Vannebo                            Illustrasjonsfoto: morgueFile

PALS-konferansens hjemmeside

Les mer om PALS

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring