logo

Søk

Jubileumsfest i Lørenskog

I ti år har Lørenskog kommune jobbet målrettet med forebygging og behandling av atferdsvansker hos barn, ved hjelp av det forebyggende programmet TIBIR. Også Atferdssenteret deltok på jubileumsfesten.

 

Elever fra 6. trinn på Åsen skole sang, der ledere og TIBIR-utøvere var samlet for å feire kommunens ti år med TIBIR. Fra Atferdssenteret deltok administrerende direktør Terje Christiansen, forsker John Kjøbli og regionskoordinatorene Begoña Gomez og Sissel Torsvik.

Lørenskog kommune var selve pilotkommunen da den i 2004 gikk inn i et forskningssamarbeid med Atferdssenteret i forbindelse med utprøvingen av forebyggingsprogrammet TIBIR (tidlig intervensjon for barn i risiko).

To års utprøving i Lørenskog viste svært gode resultater. Ikke bare har kommunen fortsatt med programmet, men TIBIR er siden også blitt implementert i ytterligere åtti norske kommuner.

Seks moduler

TIBIR er et program for forebygging og behandling av atferdsvansker hos barn. Programmet er tilpasset det kommunale tjenestenivået. Det består av seks ulike moduler som til sammen representerer en helhetlig innsats for å forebygge og avhjelpe atferdsvansker hos barn, samtidig som det bidrar til å styrke barnas sosiale kompetanse.

Lørenskog kommune har i dag seksti aktive TIBIR-utøvere fordelt på barnehager, skoler og hjelpetjenester.

Les mer om TIBIR i Lørenskog kommune.

Igjen forskes det i Lørenskog

Nå har kommunen igjen sagt seg villig til å bidra til forskning, denne gang på modulen PMTO-konsultasjon i barnehage og skole. Også nå i samarbeid med Atferdssenteret.

PMTO står for Parent Management Training − Oregon. Metoden retter seg hovedsakelig mot foreldre med barn i alderen tre til tolv år, hvor familien trenger hjelp til å jobbe med samspillsmønstre som fremmer samarbeid og positiv utvikling hos barnet.


Kilder: Romerikes blad og lorenskog.kommune.no

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring