Han har selv deltatt under hele prosessen bak denne innbundne metodeboka på drøyt 580 sider, og jobbet fram disposisjonen sammen med Kristin Amlund Hagen og bokas redaktør, Knut Sundell. Sistnevnte er dosent i psykologi og sosialråd på Socialstyrelsen.
Mange forfattere – mange disipliner
I forordet forteller redaktøren om samarbeidet over grensen og om bokas 21 forfattere, som alle har lang erfaring i effektevalueringer og som til sammen representerer disipliner som psykologi, folkehelsevitenskap, sosialt arbeid, pedagogikk, statistikk, epidemiologi, sosiologi, evolusjonsbiologi, medisin og datakunnskap.
Hundretusener
Hvert år blir hundretusener berørte av psykososiale og pedagogiske intervensjoner. Det kan være etter behandling av misbruk, ulike innsatser for utsatte barn eller i form av leseundervisning i skolen. Bare unntaksvis har disse intervensjonene blitt evaluert, noe som innebærer at vi ikke vet sikkert hvilken effekt de har, eller om enkelte av dem til og med kan skade.
Boka gir detaljert og praktisk veiledning til nytte for alle som er interessert i å lære mer om effektevalueringer, og den rommer også ei omfattende termliste.
Fra forskningsetikk til rapportskriving
Emner som tas opp er forskningsetikk, studiedesign, måleinstrumenter, utvalg og rekruttering av respondenter, datainnsamling, økonomiske analyser, data-analyser og tolkning − og rapportskriving.
Det er ikke planlagt noen egen, norsk utgave av boka. Den svenske utgaven kan bestilles på www.gothiaforlag.se, og det skal etter hvert også bli mulig å laste ned kapittel for kapittel fra nettet.