logo

Søk

Ti år med Barns sosiale utvikling

Forskningsprosjektet Barns sosiale utvikling har nå pågått i ti år. Litt av en milepæl – og vel verdt en feiring. Dermed vokste nyhetsbrevet til hele tolv sider.

Hurra for ti år med Barns sosiale utvikling!De første foreldreintervjuene ble foretatt da barna var seks måneder gamle. Sist vår gjennomførte vi de siste intervjuene med barna, som da gikk i andre klasse. Det har vært ti år med mye spennende og viktig utviklingsarbeid. Og ikke minst en utrolig innsats fra alle som har deltatt, fra foreldre til ansatte i barnehager og skoler.

Som forskningsdirektør Terje Ogden da også sier det i nyhetsbrevet:

– Den viktigste suksessfaktoren er den fantastiske oppslutningen vi har fått fra dere foreldre, og også fra alle barnehagepedagogene og lærerne som deltar.

Forsker på prosjektet, Ane Nærde, følger opp:

Barns sosiale utvikling har vokst seg stor og livskraftig, og prosjektet høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Unikt datamateriale

Med dette prosjektet sitter forskerne ved Atferdssenteret med et unikt datamateriale, og det foregår mye spennende forskningsarbeid knyttet til temaer som er sentrale for barns trivsel, helse og utvikling.

Og mer skal det bli.

De over ett tusen barna som deltar, ble alle filmet sammen med en av foreldrene da barna var ett, to og tre år gamle. Alle disse filmene er nå ferdig kodet, og dataene klare til bruk. Hele 2 790 – to tusen sju hundre og nitti – filmer er blitt kodet. Ikke bare én gang, men flere ganger, med ulike kodesystemer som skal få fram forskjellige kjennetegn ved samhandlingen mellom barn og forelder.

Oppbevaring av opptakene

Foreldrene har tidligere samtykket til at videoopptakene kan lagres i ti år fra opptaksdato. Nå ber Atferdssenteret dem om lov til å oppbevare opptakene videre fram til barna fyller sekten år. Dette med tanke på nye forskningsspørsmålsmål som kommer til, knyttet til blant annet tidlig læring.

Klikk på lenken nedenfor for å lese hele nyhetsbrevet.

Barns sosiale utvikling. NYHETSBREV nr. 17. Desember 2016.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring