logo

Søk

Tiltak mot ungdomskriminalitet

11 voldshendelser i Oslo denne helgen. Mange av de pågripne er 16 år. Tiltak mot ungdomskriminalitet finnes, men tas ikke i bruk, sa Kristine Amlund Hagen, forskningsdirektør NUBU, til NRK.

Voldshendelsene i Oslo blir i mediene beskrevet som uprovoserte. Flere av de som er pågrepet er fra 16 år.

Kristine Amlund Hagen, forskningsdirektør ved NUBU, ble intervjuet av NRK Nyhetsettermiddag om hvilke tiltak mot ungdomskriminalitet som finnes. Hun nevnte særlig MST (Multisystemisk terapi). Bør brukes i større grad: Kristine Amlund Hagen, forskningsdirektør ved NUBU, påpekte at virksomme tiltak slik NUBU utvikler bør tas i bruk i større grad. Foto: Moment studio.

– I MST blir det gjort en grundig kartlegging av ungdommens omsorgssituasjon og familien får hjelp til å se på ressursene sine, og hvordan vi kan finne andre areaner hvor ungdommen befinner seg, slik som skole, og hjelp til å stryke disse. 

Amlund Hagen påpekte videre at tiltakene handler mye om god, treffsikker kartlegging, støtte familiens samhold og kommunikasjon, samt hjelp til å komme ut av fastlåste mønstre.

– Vi legger også stor vekt på at vi skal vite at tiltakene som gis til barn, unge og familiene deres virker og er nyttige for dem det gjelder.

Hele intervjuet kan du høre her (17:53 min. inn i sending).

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring