logo

Søk

Vel blåst!

Tidenes første europeiske MST-konferanse er historie. Både arrangører og gjester var strålende fornøyde.

De amerikanske gjestene, Dr. Scott Henggeler og Dr. Melisa Rowland, har akkurat flyttet fra det varme South Carolina til det noe kjøligere Maine, og forskerparet satte følgelig stor pris på gaven fra vertsfolket; urnorske, varme toppluer fra Husfliden.

Eventyrere og kriminelle

Scott Henggeler la i mandagens åpningsforedrag stor vekt på de europeiske røttene som ligger dypt plantet langt der inne i utviklingen av MST. Europeere utvandret til Amerika av tre grunner: Religion, eventyrlyst eller de var kriminelle. En håndsopprekning i salen for de to første kategoriene, førte til at han lattermildt kunne plassere brorparten av salens MST-terapeuter og veiledere i kategorien kriminelle…

− Helt fantastisk!

− Det var utrolig vellykket på alle måter!

Arrangørene fra Atferdssenterets Utviklingsavdeling Ungdom, Bernadette Christensen og Nina Tollefsen, forteller om fine tilbakemeldinger hele veien. MST-folket fikk utveksle erfaringer, dyrke nettverk og drøfte kliniske utfordringer innenfor faget.

− Nå har vi levert stafettpinnen videre til andre, og om et par års tid møtes vi kanskje igjen i Nederland eller England.

Feilskjær

Scott Henggeler, som altså holdt hovedforedraget på konferansens første dag, berettet muntert om paradigmeskifter i synet på ungdom med antisosial atferd:.

− På syttitallet var det rådende synet at «ingenting hjelper».  Ungdommen var bare håpløs og kunne på ingen måte behandles.

Hadde noen falt utenfor, var det absolutt ingenting å gjøre. Nå, derimot, foreligger det en hel rekke av behandlingsmåter som virker. Veien imellom er brolagt med mange feilskjær på syttitallet. Sånn måtte det være, sier Scott Henggeler i dag. Dagens evidensbaserte praksis bygger på kunnskap som skyldes nettopp tidligere feil. Feil lærer man av! Som han muntert ordla seg:

− Det gjelder bare å unngå å gjenta de samme feilene gang etter gang!

På resten av konferansen var det europeiske forelesere som formidlet sitt MST- arbeid, forskning på MST i Europa og ti daglige workshops med MST-temaer. Underveis ble det knyttet nye kontakter på tvers av landene i Europa.

Foto: Atferdssenteret

Relaterte saker:

For første gang i Europa

Prisdryss til Volda

 

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring