logo

Søk

Lærte å rose barna

Ragnhild Bjørknes ved Atferdssenteret har forsket på hvilken effekt foreldreprogrammet PMTO har på minoritetsmødre. VG Søndag har intervjuet en av minoritetsmødrene som har deltatt på foreldrekurs og sønnen hennes.

Somaliske Luule Hassan forteller til VG Søndag at hun lærte å rose sønnen Kafi etter å ha gått på foreldrekurs.

– Ros hjelper. Plutselig vil barna gjøre mer og fortelle oss mer, sier hun til avisen.

På foreldrekurs i bydel Grorud lærte hun metoder for å sette grenser, å rose og å tilnærme seg barna på en behersket måte, skriver VG.

– Selv om jeg kan bli sint, snakker jeg roligere nå, sier Luule Hassan til VG.

Forsker Ragnhild Bjørknes ved Atferdssenteret avsluttet sin doktorgrad i psykologi i sommer, der hun undersøkte effekten av PMTO på 96 utvalgte pakistanske og somaliske mødre.

Mødrene som fulgte foreldreprogrammet, rapporterte om mindre problematferd hos barna enn mødre som sto på venteliste, som fungerte som kontrollgruppe.

– PMTO virker fordi man jobber med foreldreferdigheter som en drivkraft for barns atferd. Det er lurt å satse på familien, heller enn på institusjoner, sier Bjørknes til VG.

Les hele saken i faksimile fra VG (6.11.2011) i lenken på høyre side. Artikkelen er gjengitt med tillatelse fra VG. Det kan ikke gjøres endringer i saken og den kan ikke videresendes uten avisens samtykke.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring