logo

Søk

NUBU undersøker hvordan familier opplever koronasituasjonen

I forbindelse med NUBUs studie Barns sosiale utvikling har forskere ved NUBU satt i gang en ekstra spørrerunde for å undersøke hvordan familier og barn trives og fungerer under koronapandemien.

NUBUs longitudinelle studie Barns sosiale utvikling har pågått siden 2006 og inkluderer rundt 1100 familier i Skien, Porsgrunn, Bamble, Tinn og Drammen. Spørsmålene til vårens datainnsamling var akkurat sendt ut da koronapandemien traff Norge.

Forskerne snudde seg rundt og fikk sendt ut et ekstra spørreskjema til de foreldrene som til nå deltar for å undersøke hvordan familiene og barna opplever koronasituasjonen. Den ekstra datainnsamlingen er godkjent av Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskingsetikk (REK) på ekstraordinær kort tid.

- Vi er nå i en spesiell og ekstrem situasjon, som uten tvil påvirker hvordan familier og barn trives og fungerer. Det er viktig for oss både å fokusere på noen av de utfordringene familiene opplever, men også på hva de gjør for å mestre situasjonen slik at positive sider også kommer med, sier Ane Nærde, forsker ved NUBU og prosjektleder for studien Barns sosiale utvikling, til lokalavisa Varden

Spørsmålene om koronapandemien kommer i tillegg til den ordinære datainnsamlingen i prosjektet, og vil gi oss verdifull informasjon om hvordan både foreldre og barn takler denne krevende situasjonen.

Her kan du lese hele nettsaken til Varden. (Tilgjengelig for abonnenter.)

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring