logo

Søk

Nyhetsbrev til TIBIR-utøverne

– Alle barn skal få anledning til å kunne leve et familieliv som gjør at de kan ta i bruke sine iboende kvaliteter og ressurser, skriver Elisabeth Askeland i sin julehilsen til TIBIR-utøverne.

Nyhetsbrevet gikk nylig ut til de mange TIBIR-utøverne i de per i dag 107 kommuner/bydeler som har implementert dette lavterskelprogrammet, og fagdirektør for Utviklingsavdeling barn, Elisabeth Askeland, legger i sin førjulshilsen vekt på den viktigste ressursen ethvert samfunn forvalter: ressursen BARN. Hvordan vi som samfunn lykkes med å ta vare på denne ubestridte verdien, avspeiler hva slags samfunn vi har.

TIBIR-stigen, illustrert av Anna Fiske.pmto.no: konkurranser

Det vanker gavekort på både ett og to tusen kroner for utøvere som flittig og samvittighetsfullt har registrert sine saker på pmto.no. Høy kvalitet på intervensjonene og opprettholdelse av sertifisering (som utøver) krever registrering på pmto.no, og for å motivere alle til å registrere alle sakene sine, har Atferdssenteret annonsert hele tre konkurranser.

Vinnerne annonseres i januar 2017.

Høydepunkter fra 2016

På tampen av året er det naturlig med en liten oppsummering. I 2016 skjedde blant annet følgende:

  • Igangsetting av en RCT-studie av intervensjonen MATCH, hvor målgruppen er barn og unge (6–14) med sammensatte problemer.
  • En ekstern evaluering av Atferdssenteret konkluderte med at senteret har en høy forsknings- og implementeringskvalitet og når sine mål.
  • Atferdsbegrepet er under debatt, og i den anledning ble fagdirektør Elisabeth Askeland intervjuet av Tidsskrift for Norsk psykologforening.
  • Den sjuende generasjonen med til sammen 59 PMTO-terapeuter fra alle regioner ble i desember ferdige med sin opplæring.
  • Også etterutdanningsseminaret for PMTO-terapeuter ble gjennomført i desember, hvor ett av temaene var PMTO-arbeid med minoritetsfamilier.

Å merke seg...

For kommende år er det viktig å merke seg datoene 7. og 8. juni. Da avholdes International PMTO Conference i Århus i Danmark.

Rekrutteringen til den åttende PMTO-opplæringen fortsetter. Det blir en nasjonal opplæring i Oslo, med planlagt oppstart i januar 2018.

12 år med TIBIR i Harstad kommune

Nyhetsbrevet rundes av med erfaringer fra tolv år med implementering av TIBIR i Harstad kommune. På årets nasjonale fagkonferanse bidro rådmann Henry Andersen og TIBIR-koordinator Marion Børgesdatter med erfaringer fra tolv år med TIBIR. Ifølge dem er det flere faktorer som har vært viktige for å sikre en bærekraftig drift av TIBIR.

I nyhetsbrevet får vi sju gode og inspirerende tips!

Illustrasjon TIBIR-stigen: Anna Fiske

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

NUBU – Nasjonalt utviklingssenter for barn og unge

Essendrops gate 3
Postboks 7053 Majorstuen
0306 Oslo

Tlf: 23 20 58 00
Epost: post@nubu.no

Organisasjonsnummer: 985.638.187.
Elektronisk faktura: Invoice.907386@vismabpo.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nettredaktør: Ida Viksveen Larsen. Ansvarlig redaktør: Kristine Amlund Hagen. ©2022 | Personvern | Tilgjengelighetserklæring